Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014



Therapeutic  BodyWork είναι ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα στο οποίο ο θεραπευτής εφαρμόζει  μεθόδους και τεχνικές  χρησιμοπoιώντας με τα χέρια του ειδικές διορθωτικές κινήσεις, χειρισμούς και κινήσεις με το σώμα του ασθενή για την θεραπεία του προβλήματος χωρίς την χρήση μηχανημάτων ή φαρμάκων.  Στόχος είναι η αποκατάσταση της υγείας του ψύχω - σωματικού συνόλου του ατόμου και όχι μόνο η αντιμετώπιση μεμονωμένων συμπτωμάτων. Η κάθε θεραπευτική μέθοδος έχει το δικό της πεδίο δράσης και επιλέγεται ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Στόχος πάντα είναι να θεραπεύσουμε την αιτία του προβλήματος  όχι μόνο τα συμπτώματα έτσι ώστε να αποκαταστήσουμε την δυσλειτουργία και λειτουργικότητα της περιοχής επαναφέροντας όσο το δυνατό περισσότερο την σωστή ανατομική διάταξη του σκελετού. Έτσι εφαρμόζουμε ένα πλάνο θεραπείας και αποκατάστασης με τεχνικές που επιλέγονται προσεχτικά κάθε φορά, στοχεύοντας στο να διορθώσουν τις συγκεκριμένες ανισορροπίες του κάθε ατόμου. Οι τεχνικές επιλέγονται από μια ευρεία γκάμα που μπορεί να περιλαμβάνει:

Orthopaedic Massage - Ορθοπεδικό μασάζ.

Το Ορθοπεδικό μασάζ είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει τη θεραπευτική αξιολόγηση, τους χειρισμούς και την κίνηση τωνμαλακών μορίων για τη μείωση ή την εξάλειψη του πόνου και της δυσλειτουργίαςΤο ορθοπεδικό μασάζ  μειώνει την ένταση των μυών, βελτιώνει της νευρομυϊκή λειτουργία και το εύρος της κίνησης, επίσης βελτιώνει τη λειτουργία των αρθρώσεων και των γύρω ιστών, που είναι η πηγή των περισσότερων πόνων στο σώμα. Το Ορθοπεδικό μασάζ  είναι μια ειδικευμένη και αποτελεσματική μορφή θεραπείας για τους τραυματισμούς των μαλακών ιστών (μύες, τένοντες, συνδέσμους, νεύρα). Αυτό είναι μια μορφή ιδανικής θεραπείας εάν έχετε πόνο και μειωμένη κινητικότητα. Το Ορθοπεδικό μασάζ είναι σχεδιασμένο για να παρέχει μόνιμη, λειτουργική βελτίωση στα άτομα με ορθοπεδικά προβλήματα.

Spine Work – Σπονδυλοθεραπεία

Η σπονδυλοθεραπεία είναι μια εναλλακτική μέθοδος θεραπείας για τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και του μυοσκελετικού συστήματος. Στη σπονδυλοθεραπεία χρησιμοποιούνται ήπιοι χειρισμοί και τεχνικές για την απελευθέρωση της μυϊκής έντασης και του συνδετικού ιστού επιτυγχάνοντας στη συνέχεια την αποσυμπίεση και την ευθυγράμμιση των σπονδύλων. Ο θεραπευτής  χαλαρώνει τους μικρούς μυς γύρω από τους σπονδύλους, ενδεχομένως και άλλους παράπλευρους μυς. Όταν οι μυϊκοί σπασμοί έχουν λυθεί, τότε ο θεραπευτής βοηθάει με ειδικούς χειρισμούς τους σπονδύλους να ξαναβρούν τη σωστή τους θέση, αποφορτίζοντας τους δίσκους και τις σπονδυλικές αρθρώσεις. Με αποτέλεσμα την ανακούφιση του πόνου, την εξάλειψη των μυϊκών σπασμών και την επιτάχυνση της θεραπευτικής διαδικασίας. Το Spine Work μπορεί να βοηθήσει σημαντικά ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τις παρακάτω ορθοπεδικές καταστάσεις.

Therapeutic Training - Θεραπευτική άσκηση

Σας βοηθάμε να δημιουργήσετε το δικό σας  πρόγραμμα «αυτό – βελτίωσης».  Σχεδιάζουμε και σας συμβουλεύουμε σχετικά με την άσκηση και τις διατάσεις, που βασίζονται στην επίγνωση του προβλήματος σας, με σκοπό να σας  οδηγήσουμε στη βελτιωμένη μορφή και  λειτουργικότητα του σώματος σας. Δουλεύουμε μαζί σας για να καλυφθούν οι θεραπευτικές σας ανάγκες και στόχοι.

Myofascial Release & Trigger point Therapy

Neuromuscular Therapy




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου