Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014


ΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡ...

Ανάσκελα, μπρούμυτα ή στο πλάι; Όπως και αν επιλέγετε να κοιμάστε θα πρέπει να γνωρίζετε πως εκτός από την ξεκούραση η στάση του ύπνου επηρεάζει άμεσα την υγεία μας.

ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ- Κατάλληλη στάση για όσες εγκυμονούν ή για όσους υποφέρουν από στομάχι η την μεση.(κρατά την σπονδυλική στήλη σε ευθεία θέση.
Τα υπερ - μποδίζει τους πόνους του λαιμού και της πλάτης, την αναστροφή του γαστρικού υγρού, το ροχαλητό. Ιδανική στάση για γυναίκες που εγκυμονούν.
Τα κατα - Οι ρυτίδες από το μαξιλάρι που πιέζει το πρόσωπο και το στήθος.

ΑΝΑΣΚΕΛΑ- αν έλειπε και το ροχαλητό…
Τα υπερ- εμποδίζει τους πόνους της μέσης και του αυχενα,(βοηθά την καλύτερη στήριξη του κεφαλιού) τις ρυτίδες και την αναστροφή του γαστρικού υγρού.
Τα κατα- το ροχαλητό!

ΕΜΒΡΥΑΚΗ ΣΤΑΣΗ -
Τα υπέρ: καλός και ήρεμος ύπνος κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης. Εμποδίζει το ροχαλητό, τους πόνους στο λαιμό και την πλάτη.

Τα κατά: αν κοιμάστε σε εμβρυακή στάση με τα γόνατά σας ψηλά να αγκαλιάζονται από τα χέρια σας και το σώμα σας κουλουριασμένο, ενδεχομένως τα πρωινά να ξυπνάτε πιασμένοι.

ΜΠΡΟΥΜΥΤΑ: για υπναράδες…«Η χειρότερη θέση ύπνου είναι μπρούμυτα» Τι πρέπει να ξέρετε: αν κοιμάστε μπρούμυτα, πιέζετε τις κλειδώσεις και τους μύες σας ενώ ενδεχομένως ξυπνάτε πιασμένοι. Φανταστείτε για περίπου μισή ή μία ώρα να είναι ο λαιμός σας στραμμένος σε μία κατεύθυνση, όπως γίνεται με τον ύπνο σε αυτή την στάση-σίγουρα κάποιο θεματάκι θα εχετε το πρωι..

ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ «ανατομικό ή ορθοπεδικό», η απάντηση είναι «όποιο σας βολεύει»!!

πηγη https://www.facebook.com/erg.fysik

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου