Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Otovelonismos eshte përdorur që nga kohët e lashta në Kinë , ne nje nga tekstet e lashta te huan tinei king thuhej se veshi është pika në të cilën mblidhen të gjitha meridianet .

ne mjekesin e lashte arabe diqnin nje psese të caktuara të veshit për trajtimin e dhimbjeve , të tilla si dhimbje të nervit shiatik .

Hipokrati e dinte se ne vesh ndodheshin disa pika të rëndësishme për të trajtuar sëmundje të ndryshme .

Piratet shponin nje pjese te llapes se veshit , për të rritur mprehtësi vizuale me qellim identifikimin e shpejte te anijeve te armikut.
por në formën e saj aktuale u zhvillua në Francë .
Në 1951 në Lion të Francës , mjeku Paul Nogier kishte vënë re një dukuri të çuditshme : disa pacientë i shfaqeshin ne kliniken e tij me disa shenja karakteristike ne vesh dhe kur i pyeste se ku e kishin mare ata shenje , ata pergjigjeshin se ja kishte djegur veshin nje terapiste popullore nga Malazia me qellim lehtesimin nga dhimjet e mesit . O Paul Nogier filloi hetime për të përcaktuar nëse me të vërtetë kjo pike korrespondonte ne menyre reflektore me rajonin e mesit . 15 vjet më pas , ai e përfundoi hartën e trupit të njeriut në vesh , duke zbuluar se ne menyre reflektive ne vesh perfaqesoheshe i gjith trupi i njeriut ne formen e nje fetusi te permbysur..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου